Paradigms Library: TAINAN SPRING

While most of the mall was demolished above ground, the basement car park has been turned into a shallow lagoon which visitors can enjoy all year round.

The City decided to repurpose the outdated China Town Mall, and MVRDV B.V., a Rotterdam-based architecture studio, proposed a solution responding to the city’s need for more public space and which could reconnect it with the canal and harbour. While most of the mall was demolished above ground, the basement car park has been turned into a shallow lagoon which visitors can enjoy all year round.

Children and adults alike can wade and bathe as they please in the lagoon. The water level, ranging from knee- to ankle-deep, changes with the seasons and a misting system has been installed throughout the facility for cooling in summer. Trees and flowerbeds are planted around the water here and are gradually growing into a lush urban garden. Music, dance and open-air movies are popular with the residents.

DFA Design for Asia Awards 2020 | Grand Award: A Downtown Oasis

MVRDV B.V.

Discuss in Kanban. Welcome to search “艺廊网”, “artthat” and follow us on WeChat and Weibo.

Now join ArtThat Elites Club, then re-create with artists and take silk-screen handwork home!

More from ArtThat Editorial

Vertical Dwellings Nestle into the Floating Miniature Landscapes of Rosa de Jong

Suspended within Rosa de Jong’s simple wooden frames are miniature dwellings that...
Read More

Leave a Reply